Service Laptop Acer

Laptopurile Acer sunt foarte cunoscute și au ajuns să aibă o cotă de piață foarte mare, datorită prețurilor destul de mici. Cu toate acestea, pentru a aface prețurile accesibile, Acer a redus costurile componentelor și, implicit, calitatea acestora. Fiabilitatea nu este punctul forte al acestor laptopuri, iar posesorii de Acer se confruntă destul de des cu mici inconveniente.

Laptopurile, in general, sufera de supraincalzire din cauza miniaturizarii din interior a ventilatoarelor si al sistemului ce conduce caldura de la componentele active la grila de racire. La acest brand, in mod special, sistemul de racire trebuie urmarit in mod frecvent pentru ca este predispus la acumularea de praf pe grilele de aerisire. Acest lucru face ca sistemul sa se supraincalzeasca in intregime la interior.

Un sistem supraincalzit induce reactii aleatorii ale componentelor. Se restarteaza, se opreste si nu mai porneste , merge greu. Incercati sa curatati sistemul cat mai des evitand pe cat posibil sa dislocati piese sau panglici in zona ventilatoarelor.Aici la Reparatii Laptopuri va putem ajuta in acest sens prin serviciul de curatare laptop prin demontare completa.

Pentru o buna fumctionare in parametrii a laptopului noi recomandam ca aseasta operatiune sa fie facuta o data la 6 luni sau poate mai des in cazul in care laptopul functioneaza in conditii de praf excesiv.

Tot din cauza supraincalzirii se ajunge la probleme de alimentare sau de dezlipire a cipuriler BGA-SMD . In acest caz problema este complicata deoarece mare parte a componentelor de la partea de alimentare se afla undeva intr-o zona greu accesibila si este necesara desfacerea completa a laptopului si interventia la nivel de componenta pe placa de baza laptop.

Operatiunea implica interventii specializate cu ajutorul unor dispozitive dedicate si va recomandam sa apelati la un service electronice specializat in laptopuri.

Pentru orice alte probleme ce pot surveni pe parcursul utilizarii laptopului dumneavoastra ACER service laptop acer sector 6 va sta la dispozitie cu solutiile optime necesare repararii laptopului. Beneficiem de cei mai buni tehnicieni si cele mai bune echipamente de lucru.

In continuare vom incerca sa exemplificam defectele gasite de noi in functie de model, defecte ce au fost reparate in service-ul nostru cu succes.

Noi va putem ajuta in acest sens !

In continuare vom incerca sa exemplificam defectele gasite de noi in functie de model, defecte ce au fost reparate in service-ul nostru cu succes.

Ventilator zgomotos laptop Acer

Ventilator zgomotos laptop Acer este o consecinta frecventa a laptopurilor ce nu sunt intretinute aducandu-le la curaterea interna regulat.

Utilizatorii de laptop ACER in special se plang adeseori la service laptop ca ventilatorul produce zgomote. De obicei, aceasta problema survine in urma impregnarii cu praf a paletelor, nemaiputandu-se realiza rotirea acestora sau blocarea efectiva a tijei rotor in stator din cauze multiple .

Pentru a indeparta acest neajuns puteti apela la service reparatii laptopuri. Dupa dezmembrarea si curatarea completa a echipamentului se elimina inclusiv rezidurile de praf, utilizand aer comprimat . Odata ce stratul de murdarie a fost eliminat de pe paletele de racire si aerisire, ventilatorul se va unge cu vaselina siliconica calitativa pentru a se invarti intr-un mod regulat, iar zgomotul produs va fi eliminat. In afara de aceasta, curatarea ventilatoarelor de racire si aerisire garanteaza, de asemenea, ca sistemul nu are probleme de supraincalzire.

Pentru o buna fumctionare in parametrii a laptopului noi recomandam ca aseasta operatiune sa fie facuta o data la 6 luni sau poate mai des in cazul in care laptopul functioneaza in conditii de praf excesiv.

In cazul in care zgomotul produs de ventilator este din alte cauze cum ar fi pale rupte, joc major in rulment sau in bucsa de teflon,etc. coolerul de la distribuitorii nostrii si se inlocuieste cu unul nou.

Pentru curatare completa laptop sau inlocuire cooler sau sistem de racire ne puteti contacta la "0769.111.676"

Defect si rezolvari Acer 5520-7520

Defect si rezolvari Acer 5520-7520. Ce defect? Defectele constatate de tehnicienii nostrii in service laptop fie ele defecte de serie sau izolate. Ce rezolvari? Cele gasite de noi pentru ca laptopul dvs. sa functioneze la fel ca la inceput. Daca defectul laptopului tau nu se regaseste aici, puteti aplica in rubrica online, din stanga oricarei pagini, SOLUTII PENTRU LAPTOPUL TAU . Specificati modelul exact si defectul cat mai detaliat si vom incerca impreuna sa gasim cele mai bune solutii la pretul cel mai mic.

Pentru ca tot a iesit din garantie, acest model de laptop a inceput sa cada pe capete.De ce? In mare parte din cauza faptului ca racirea este mult subdimensionata pe relatia procesor – nordbridge, iar pipe-ul ce conduce temperatura spre radiatorul de racire de la ventilator in 40% din cazurile intalnite de noi, se intrerupe.

O alta cauza majora a defectarii acestui laptop este insasi constructia lui cu chipul MCP67MV-A2 de la Nvidia, care, ca si caracteristici, este un chip foarte bun si rapid dar are multe incoveniente. In primul rand faptul ca este un chip BGA multifunctional, ce preia rolul si de sudbridge si de nordbridge, iar in cazurile placilor de Acer Aspire 5520 -5570 fara G la coada (adica acelora ce nu au placa video separata pe slot MXM )si ca chip grafic.

Avand asa multe pretentii de la el, cu o racire subdimensionata, se incinge foarte rau.Temperatura reala de lucru a chipului nu o gasim neaparat in senzorul de temperatura, ce se poate monitoriza cu un soft, ci SUB pastila integratului intre chip si placa de baza.
Ce face el in astfel de conditii?

In timp, se deformeaza dinspre interior spre margini ( atat el cat si placa de baza pe care este lipit ) si se dezlipeste sau ,mai rau, se rup paduri (trasee de legatura ) sub chip.
In ordine cronologica am intalnit urmatoarele defecte :
1. Pentru ca, logic, primele “bilute” care se dezlipesc, se sfarama sau isi pierd din calitatile constructive de material, sunt cele de pe margine, la o deformare din interior spre exterior, incep sa apar defectele de genul NU VEDE DVD-RW sau USB-URI .
Acesta este primul semn ca laptopul dvs. incepe sa cedeze. Nu incercati cu un alt dvd-rw. Problema nu este a lui ci a chipului de pe placa de baza. Am intalnit cazuri in care nu functiona corect sau nu vedea hardul, tot din acelasi motiv desi pinii de conectare pentru hard pe chip sunt deja in al 2-lea rand de bilute.
2. Cel mai grav defect, pentru faptul ca laptopul nu mai poate fi folosit deloc, este acela ca nu mai vede procesorul. Si atunci laptopul intra intr-un LOOP-REBOOT. In termeni mai putini tehnici, laptopul se aprinde pentru cateva secunde si se stinge. Si iar se aprinde pentru a cauta procesorul si iar se stinge . In acest defect nu mai poate fi oprit de la butonul de power ci numai daca il lasam fara alimentare complet, inclusiv scotand bateria. Acesta este cel mai des defect intalnit in service laptop, care din fericire este reparabil daca ai aparatura adecvata pentru inlocuirea chipului.
3. Am intalnit cazuri in care laptopul porneste dar nu afiseaza. Aici pot fi doua motive ce tin de placa de baza. Primul ar fi ca placa video este defecta, in cazul in care laptopul este construit cu placa video pe conector MXM II.Simplu de constatat, inlocuind placa video cu o alta identica sau perfect compatibila.
Compatibilitatile le puteti gasi aici .
Dar ce ne facem daca laptopul nu este construit cu placa video sau dupa inlocuirea placii video laptopul tot nu vrea sa afiseze? Ne gandim cine face relatia pe adresele de Pciex intre video si nordbridge. Si ne reintoarcem tot la MCP67MV-A2 si dam vina pe el pentru ca este defect sau dezlipit pe pinii de comunicare Pciex.

Rezolvarea? Service-urile autorizate ACER ar spune ca e simpla, inlocuirea placii de baza ce costa peste 150E +TVA.

Altii folosesc metode neortodoxe ce le-au vazut pe youtube cu suflante de aer cald, lumanari, becuri cu wolfram etc., pentru a incinge chipul, sperand intr-o relipire magica. Absolut gresit si nerecomandat !!!

Adresati-va unui service ce este dotat cu aparatura speciala pentru dezlipirea cipului, testarea planeitatii placii si a chipului si-sau inlocuirea acestuia cu unul nou, respectand parametrii curbelor de temperatura date de fabricantul aliajului de lipire (temperaturile de lichefiere pentru lipire uniforma a aliajului RoHS din care sunt facute bilutele de conectare).

Hai sa discutam mai multe despre problema ta. Ne gasesti de luni pana vineri, de la orele 9 la 18, la 0769.111.676 sau contact@reparatii-laptopuri.ro.