Service Apple Macbook

Toata lumea a auzit ca produsele Apple tind sa atinga perfectiunea si nu au niciodata probleme, facandu-va viata mai usoara. Experienta ne-a demonstrat ca nu este chia asa. Nimeni si nimic nu este perfect. Va vom prezenta mai jos cateva din problemele specifice laptopurilor Mac si metode de solutionare:

Blocarea CD-ului sau DVD-ului in interiorul drive-ului este una din problemele comune. Neavand posibilitatea de a scoate caruciorul manual problema devine frustranta si ajungeti sa fortati dispozitivul cauzand si alte probleme mecanice. Ca prim pas incercati sa observati daca discul este blocat fizic sau inca se mai roteste in interior. In cele mai intalnite cazuri sistemul de operare este cauza principala a blocarii discului in driver. Reporniti calculatorul si tineti apasat pe butonul eject sau eject concomitent cu F12. Discul va fi scos automat de sistem.

In cazul in care driverul este dezactivat accidental din bios , o simpla resetare de bios macbook (NVRAM) apasand tastele ALT+Comand+P+R imediat dupa pornirea lui , trece laptopul in factory default si poate rezolva problema.

Probleme cu alimentatorul. Este un caz des intalnit la aceste laptopuri. Indiferent daca este Magsafe I sau Magsafe II, avand in vedere ca alimentatorul este compact si foarte bine capsulat, se incalzeste foarte tare ajungand la temperaturi care afecteaza componentele interne ale sursei de alimentare. Si in acest caz va trebui sa apelati la un service specializat pentru al repara sau dupa caz inlocui.Nu recomandam si nu folositi alimentatoare chinezesti compatibile sau de alte tensiuni decat cele recomandate laptopului dvs.Reparatia unui etaj de alimentare la aceste laptopuri (Macbook , Macbook Pro , Mac Air) este foarte complicata si destul de costisitoare.

Pentru ca am avut multi clienti care erau sa fie pacaliti de alte service-uri, ori cu rea intentie sau in necunostinta de cauza, ce dau vina repede pe placa de baza in cazul nepornirii laptopului din diverse motive (baterie foarte descarcata sau defecta,probleme fizice pe partea de incarcare- alimentare a placii de baza sau pur si simplu SMC blocat) recomandam un SMC RESET.

Scoateti alimentatorul si daca este posibil bateria din laptop. Tineti apasat butonul de power 5-10 secunde dupa care alimentati laptopul fara a da drumu la buton.Dupa alte 5 secunde dati drumul la buton si apasati-l din nou. Veti constata ca laptopul porneste .Va porni intr-un mod de avarie cu coolerele turate la maxim pentru ca nu va tine seama de instructiunile din SMC dar dupa restart isi va reveni. Pentru cazurile in care dupa oprire laptopul tot nu porneste consultati neaparat un Service Apple – Reparatii Laptopuri sector 6.

Macbook-urile PRO generatii 2008 -2012 construite cu cipuri video Nvidia sau ATI nu au fost ocolite de problemele clasice de dezlipire a cipurilor sau a adreselor de memorii video in ciuda robustetii proverbiale a laptopului. Nu incercati sa-l demontati si sa folositi tutorialele de pe internet pentru a repara placa de baza. Riscati sa o distrugeti definitiv !

Apelati la un service laptop dotat profesional pentru a remedia problema avand astfel satisfactia ca totul a fost relipit-inlocuit conform standardelor Rohs in vigoare si veti beneficia de garantie pe reparatie.

Noi va putem ajuta in acest sens !

In continuare vom incerca sa exemplificam defectele gasite de noi in functie de model, defecte ce au fost reparate in service-ul nostru cu succes.

PROBLEME SI REZOLVARI MACBOOK AIR A1466

Probleme si rezolvari Macbook Air A1466
Cele mai intalnite probleme Macbook Air A1466 sunt cele cauzate de contactul placii de baza cu lichide.. Din acest motiv laptopul poate sa nu mai incarce sau efectiv sa nu mai porneasca. In astfel de cazuri ,pentru reusita reparatiei, urgent trebuie sa urmati sfaturile. Specific ca , in cazul unui laptop curs, trebuie luat in considerare si faptul ca, pe langa curatarea si reparatia placii de baza este necesara in 99% din cazuri si inlocuirea tastaturii . O treaba destul de anevoioasa ce nu se recomanda a fi facuta acasa. Fiind un laptop foarte subtire , inclusiv si display-ul are o grosime redusa la 2mm. Acest lucru il face foarte sesibil la orice presiune mecanica asupra lui. In afara faptului ca este relativ scump, aproximativ 200$ in China (cu tot cu taxe ajunge la 1300 ron ), schimbarea lui este aproape imposibila daca nu ai un service utilat corespunzator. De aceea manopera la schimbarea display-ului la A1466 in service-ul nostru poate depasi 150 RON. Recomandam tuturor posesorilor de Macbook Air A1466 carcasele de protectie. Daca laptopul nu mai incarca sau nu mai porneste , incercati mai intai sa verificati alimentatorul pe un alt macbook. Pornirea in reset SMC , de asemenea, poate aprinde laptopul dvs. in cazul in care bateria este foarte descarcata. Daca nici dupa reset ledul verde-portocaliu din MagSafe 2 nu se aprinde,macbook air-ul A1466 are probleme de alimentare-incarcare (cu powerboard assy) sau cu alimentarea din placa de baza. In acest caz va asteptam pentru o diagnosticare gratuita si o eventuala reparatie de placa la preturi competitive.

PROBLEME SI REZOLVARI MACBOOK AIR A1369

Probleme si rezolvari Macbook Air A1369
placa mac cursaCele mai intalnite probleme Macbook Air A1369 sunt cele cauzate de contactul placii de baza cu lichide. Din acest motiv laptopul poate sa nu mai incarce sau efectiv sa nu mai porneasca. In astfel de cazuri ,pentru reusita reparatiei ,urgent trebuie sa urmati sfaturile de aici. Specific ca ,in cazul unui laptop curs, trebuie luat in considerare si faptul ca, pe langa curatarea si reparatia placii de baza este necesara in 99% din cazuri si inlocuirea tastaturii . O treaba destul de anevoioasa ce nu se recomanda a fi facuta acasa. display-a1369 Fiind un laptop foarte subtire , inclusiv si display-ul are o grosime redusa la 2mm. Acest lucru il face foarte sesibil la orice presiune mecanica asupra lui. In afara faptului ca este relativ scump,aproximativ 200$ in China (cu tot cu taxe ajunge la 1300 ron ) , schimbarea lui este aproape imposibila daca nu ai un service utilat corespunzator. De aceea manopera la schimbarea display-ului la A1369 in service-ul nostru poate depasi 150 RON. Recomandam tuturor posesorilor de Macbook Air A1369 carcasele de protectie . Daca laptopul nu mai incarca sau nu mai porneste , incercati mai intai sa verificati alimentatorul pe un alt macbook. Pornirea in reset SMC ,de asemenea, poate aprinde laptopul dvs. in cazul in care bateria este foarte descarcata. Daca nici dupa reset ledul verde-portocaliu nu se aprinde,macbook air-ul are probleme de alimentare-incarcare (cu powerboard assy) sau cu alimentarea din placa de baza. In acest caz va asteptam pentru o diagnosticare gratuita si o eventuala reparatie de placa la preturi competitive.

PROBLEME DISPLAY IMAC SAU THUNDERBOLT

Probleme display imac sau thunderbolt
Probleme display imac sau thunderbolt Imac_service_laptopsunt des intalnite indiferent de dimensiunea display-ului , ca este display 20 inch,display 24 inch, display 27 inch, ca este pus pe un thunderbolt sau pe un IMAC 20/24/27,indiferent de an . Clientii s-au plans parti intunecate pe lateralele displayului si pete vizibile mai ales la pornire pe ecranul alb. Problema s-a rezolvat abia incepand cu Imac-urile din 2013 prin lipirea cu dublu adeziv a ecranului protector. Apple prin divizia Imac a construit un all-in-one robust in carcasa sa metalica dar deficitar in ceea ce priveste racirea si aerisirea componentelor. In spatele ecranului de protectie se aduna f. mult praf si fum dand impresia de ecran Imac sau thunderbold patat (murdar). Cu putina indemanare si ajutat de ventuze profesionale de geam poti scoate si curata acest ecran de protectie dar in 85% din cazuri se constata ca petele raman. Acelasi praf si fum , din cauza neermetizarii corespunzatoare a displayului a intrat inclusiv intre straturile costructive si a murdarit partea de prisma optica si reflectorul . Nu incercati curatarea interna a displayului acasa !!!Daca nu esti pregatit pentru asta risti sa-l distrugi iremediabil. Noi va putem ajuta ! Acest lucru se poate rezolva prin curatare totala interna la noi in service calculatoare. Pe display imaginea este vizibila dar neiluminata este alta din probleme display imac sau thunderbolt frecventa aparuta, in afara acelora de chip grafic specificate deja, La Imac sau Thunderbolt cu precadere la cele dupa 2009. Lampa display-ului sau dupa caz banda de leduri din cauza folosirii indelungate cedeaza. Si acest defect poate fi rezolvat la depanare calculatoare pentru apple la preturi reale.

PROBLEME IMAC 27 INCH – 2011

Probleme iMac 27 inch – 2011

Aceleasi defecte intalnite ca si la iMac de 24 inch din 2008 dar de vina de data aceasta este chipul grafic ATI Radeon HD 6970M (216-0811000). Problemele pot fi remediate in service laptop propriu. Pentru mai multe detalii puteti citi sectiunea Probleme iMac 24 inch – 2008.

PROBLEME IMAC 24 INCH – 2008

Probleme iMac 24 inch – 2008

Construit cu placa de baza exclusiv Intel dar cu placa video GeForce 8800GS (G92-700-A2) acest iMac se incadreaza in defectele clasice ale cipurilor Nvidia. Laptopul nu afiseaza sau afiseaza distorsionat, sau laptopul porneste normal dar sistemul de operare nu ajunge sa booteze si ingheata la accesarea placii grafice. Si in cazul acestui model defectele pot fi remediate prin inlocuirea chipului video in service-ul nostru .In cazul altor service-uri asigurativa ca acestea sunt dotate cu masini de lipit si dezlipit chipuri conforme standardelor RoHS. Se impune ca masinaria de lipit sa contina ghidaje optice (sau de orice alta natura) pentru pozitionarea cipului nou sau reball-uit pe placa de baza. Atentie ! In service laptop propriu nu facem si nu incurajam relipirea chipului prin metode de reflow sau alte metode empirice vazute pe net ce nu pot garanta functionarea in parametrii a cipului. Aceste metode pot duce la defectarea iremediabila a placii de baza (umflare intre straturi, rupere paduri de conexiune din cauza incalzirii neuniforme , deteriorarea chipului din cauza nerespectarii curbelor de temperatura la lichefierea bilutelor si distrugerea lui termica,etc.. La acest model petele negre din display ce se vad mai ales pe fond alb pot fi suparatoare la un moment dat. Dar demontarea si curatarea displayului in interior nu este o problema pentru tehnicienii service-ului de la “reparatii-laptopuri.ro”

PROBLEME MACBOOK AIR 13,3 INCH A1237 – 2008

Probleme MacBook Air 13,3 inch A1237 – 2008
Probleme MacBook Air 13,3 inch A1237 – 2008 , aparute ca defect de serie sau nu si constatate la noi in service reparatii laptopuri. Un laptop cu o placa de baza construita robust cu o racire adecvata pentru cat este de ingust. Problema intalnita frecvent la acest model este ruperea balamalelor foarte firave in acelasi timp cu spargerea capacului de plastic ce mascheaza antenele de wireless si ruperea cablului de semnal dintre placa de baza si display (LVDS).Mare atentie la acest cablu .Daca este sfartecat sau in scurt, foarte des am intalnit problema scurtului firelor de alimentare backlight 19V intrate pe tensiunile de comutare si alimentare matrice a displayului. De asemenea trebuiesc macbook-air- balama ruptacontrolate minutios si tranzistorii-comutatoare de pe placa de baza . Numai astfel se poate inlatura defectul in intregime. Costul kitt-ului de reparatie ce contine aceste piese impreuna cu manopera aferenta este destul de ridicat dar este un laptop care, desi batran, dupa parerea mea, merita investitia. Un alt minus important la acest laptop este HDD-ul ZIF de 1,8 inch ce face bad-uri logice, la o folosire indelungata, din cauza temperaturii ridicate la care lucreaza, astfel incat sistemul de operare ajunge sa ruleze foarte greu sau deloc. De aceea se recomanda sa faceti cat mai des backup la datele importante de pe el folosind Icloud sau alte metode .

PROBLEME MACBOOK AIR 11,6 INCH A1370 – 2011

Probleme MacBook Air 11,6 inch A1370 – 2011
Aceeasi placa de baza cu aceleasi probleme ca si MacBook Air 13.3 inch A1369. Un laptop a carui placa de baza a fost miniaturizata la maximum, cu chip costructiv INTEL HD 3000 ( BD82QS67) .Laptopul nu porneste sau porneste fara imagine (ori ramane in white screen ), se incinge foarte tare si se blocheaza. Service-ul nostru dispune de solutii pentru aceste defecte. Inlocuirea chipului intel rezolva aceste probleme in 90% in cazuri. Nu folositi metode empirice gasite pe site-uri.Pentru aceasta placa de baza este nevoie de aparatura performanta de ultima generatie de lipit si dezlipit chipuri precum si de sisteme de ghidaj optice pentru lipirea chipului cu bilute de 0,35mm pe placa. Ca metoda de prevenire a acestor defectiuni se recomanda curatare cat mai des (recomandat la 6 luni ) a sistemului de racire si inlocuirea pastei termoconductoare in service laptop specializat .

PROBLEME MACBOOK AIR 13.3 INCH A1369 – 2011

Probleme MacBook Air 13.3 inch A1369 – 2011
Un laptop a carui placa de baza a fost miniaturizata la maximum, cu chip costructiv INTEL HD 3000 ( BD82QS67) .Laptopul nu porneste sau porneste fara imagine (ori ramane in white screen ), se incinge foarte tare si se blocheaza .Service ul nostru dispune de solutii pentru aceste defecte. Inlocuirea chipului intel rezolva aceste probleme in 90% in cazuri. Nu folositi metode empirice gasite pe site-uri.Pentru aceasta placa de baza este nevoie de aparatura performanta de ultima generatie de lipit si dezlipit chipuri precum si de sisteme de ghidaj optice pentru lipirea chipului cu bilute de 0,35mm pe placa. Ca metoda de prevenire a acestor defectiuni se recomanda curatare cat mai des (recomandat la 6 luni ) a sistemului de racire si inlocuirea pastei termoconductoare in service laptop specializat .

PROBLEME MACBOOK PRO UNIBODY 15.4 INCH A1286 – 2011

Probleme MacBook Pro Unibody 15.4 inch A1286 – 2011
Probleme intalnite la acest model,MacBook Pro Unibody 15.4 inch A1286 – 2011, 1. Laptopul porneste si se opreste brusc. 2. Laptopul porneste fara imagine sau cu imagine distorsionata. 3. Sistemul de operare nu vrea sa booteze pana la capat. In toate aceste cazuri este de vina chipul grafic cu care a fost costruita placa de baza ATI Radeon HD6750 si derivatele acestuia in functie de memoria video disponibila. In service laptop propriu acest chip grafic poate fi inlocuit fara probleme pentru ca dispunem de aparatura de lipit si dezlipit chipuri corespunzatoare standardelor RoHS, cu sistem de ghidaj optic al chipului pe placa de baza.Aparatura respecta cu strictete curbele de temperatura pentru lichefierea bilutelor la lipire, date de producator.

PROBLEME MACBOOK PRO 15.4 INCH A1286 – LATE 2008

Probleme MacBook Pro 15.4 inch A1286 – Late 2008
Placa de baza costruita similar cu placa de Macbook Pro A1342 – 2009 , intampina aceleasi probleme. Construit cu un chip “strutocamila” ce a preluat toate functiile tuturor celorlalte chipuri (nord,sud,video) ,MCP79MXT-B3 de la Nvidia, cu un consum relativ mare de curent si implicit disipatie de caldura excesiva, lipit strasnic pe placa de baza exact langa procesor (care si el la randul lui se incinge foarte tare desi e un intel) . Cu o racire si asa subdimensionata din cauza miniaturizarii (ca de altfel intalnita la toate notebookurile ) au inceput sa apara tot felul de probleme din care cele mai des intalnite de noi in service au fost urmatoarele: 1. Laptopul nu porneste deloc nici dupa resetul fizic hardware. 2. Laptopul porneste dar nu afiseaza. 3. Porneste si scoate sunete specifice de memory error. 4.Nu mai intra in OSX sau ingheata fara motiv. 5. Apare cu imagine distorsionata (artefacte video ) 6.Nu mai vede wi-fi sau alte device-uri. In toate aceste cazuri interventia pe placa de baza, pentru a inlocui acest chip, intr-un service dotat corespunzator cu masini de lipit conforme standardelor RoHS , devine necesara. Ca metoda de prevenire a acestor defectiuni se recomanda curatare cat mai des (recomandat la 6 luni ) a sistemului de racire si inlocuirea pastei termoconductoare in service laptop. La aceste probleme se adauga si problemele de HDD sau OSX detaliate mai pe larg in sectiunea anterioara de la Unibody A1278 -2008.

PROBLEME MACBOOK UNIBODY 13,3 INCH A1278 – 2010

Probleme Macbook Unibody 13,3 inch A1278 – 2010
Placa de baza,Macbook Unibody 13,3 inch A1278 – 2010,costruita similar cu placa de Macbook Pro A1342 – 2010 , intampina aceleasi probleme. Ca si in cazul predecesorului sau din 2009, construit cu un chip mai nou dar tot de la Nvidia , MCP89MZ-A3 , si placa de baza de A1342 din 2010 prezinta exact aceleasi defecte. Failure chipset GeForce 320 M. Si in cazul acestui model defectele pot fi remediate prin inlocuirea chipului in service-ul nostru .In cazul altor service-uri asigurativa ca acestea sunt dotate cu masini de lipit si dezlipit chipuri conforme standardelor RoHS. Ca o mentiune , incepand cu modelele din 2010 placile de baza de la Apple nu mai au macaje pentru pozitionarea chipurilor pe placa. De aceea se impune ca masinaria de lipit sa contina ghidaje optice (sau de orice alta natura) pentru pozitionarea chipului nou sau reball-uit pe placa de baza. Atentie ! In service laptop propriu nu facem si nu incurajam relipirea chipului prin metode de reflow sau alte metode empirice vazute pe net ce nu pot garanta functionarea in parametrii a chipului. Aceste metode pot duce la defectarea iremediabila a placii de baza (umflare intre straturi, rupere paduri de conexiune din cauza incalzirii neuniforme , deteriorarea chipului din cauza nerespectarii curbelor de temperatura la lichefierea bilutelor si distrugerea lui termica,etc.. Ca metoda de prevenire a acestor defectiuni se recomanda curatare cat mai des (recomandat la 6 luni ) a sistemului de racire si inlocuirea pastei termoconductoare in service laptop. La aceste probleme se adauga si problemele de HDD sau OSX datorate panglicii de HDD detaliate mai pe larg in sectiunea anterioara de la Unibody A1278 -2008.

PROBLEME MACBOOK UNIBODY 13.3 INCH A1278 – 2009

Probleme MacBook Unibody 13.3 inch A1278 – 2009
Placa de baza,MacBook Unibody 13.3 inch A1278 – 2009,costruita similar cu placa de MacBook Pro A1342 – 2009 , intampina aceleasi probleme. Construit cu un chip “strutocamila” ce a preluat toate functiile tuturor celorlalte chipuri (nord,sud,video) ,MCP79MXT-B3 de la Nvidia, cu un consum relativ mare de curent si implicit disipatie de caldura excesiva, lipit strasnic pe placa de baza exact langa procesor (care si el la randul lui se incinge foarte tare desi e un intel) . Cu o racire si asa subdimensionata din cauza miniaturizarii (ca de altfel intalnita la toate notebookurile ) au inceput sa apara tot felul de probleme din care cele mai des intalnite de noi in service au fost urmatoarele: 1. Laptopul nu porneste deloc nici dupa resetul fizic hardware. 2. Laptopul porneste dar nu afiseaza. 3. Porneste si scoate sunete specifice de memory error. 4.Nu mai intra in OSX sau ingheata fara motiv. 5. Apare cu imagine distorsionata (artefacte video ) 6.Nu mai vede wi-fi sau alte device-uri. In toate aceste cazuri interventia pe placa de baza, pentru a inlocui acest chip, intr-un service dotat corespunzator cu masini de lipit conforme standardelor RoHS , devine necesara. Ca metoda de prevenire a acestor defectiuni se recomanda curatare cat mai des (recomandat la 6 luni ) a sistemului de racire si inlocuirea pastei termoconductoare in service laptop. La aceste probleme se adauga si problemele de HDD sau OSX detaliate mai pe larg in sectiunea anterioara de la Unibody A1278 -2008

PROBLEME MACBOOK PRO 13,3 INCH A1342 – 2010

Probleme Macbook Pro 13,3 inch A1342 – 2010
Ca si in cazul predecesorului sau din 2009,Macbook Pro 13,3 inch A1342 – 2010,construit cu un cip mai nou dar tot de la Nvidia , MCP89MZ-A3 , si placa de baza de A1342 din 2010 prezinta exact aceleasi defecte. Failure chipset GeForce 320 M. Si in cazul acestui model defectele pot fi remediate prin inlocuirea chipului in service-ul nostru .In cazul altor service-uri asigurativa ca acestea sunt dotate cu masini de lipit si dezlipit chipuri conforme standardelor RoHS. Ca o mentiune , incepand cu modelele din 2010 placile de baza de la Apple nu mai au macaje pentru pozitionarea chipurilor pe placa. De aceea se impune ca masinaria de lipit sa contina ghidaje optice (sau de orice alta natura) pentru pozitionarea chipului nou sau reball-uit pe placa de baza. Atentie ! In service laptop propriu nu facem si nu incurajam relipirea chipului prin metode de reflow sau alte metode empirice vazute pe net ce nu pot garanta functionarea in parametrii a cipului. Aceste metode pot duce la defectarea iremediabila a placii de baza (umflare intre straturi, rupere paduri de conexiune din cauza incalzirii neuniforme , deteriorarea chipului din cauza nerespectarii curbelor de temperatura la lichefierea bilutelor si distrugerea lui termica,etc..

PROBLEME MACBOOK UNIBODY 13.3 INCH A1278 – 2008

Probleme MacBook Unibody 13.3 inch A1278 – 2008
Cel mai frecvent defect la acest model este Power Fault . Laptopul nu mai porneste, ledul de pe incarcator nu se mai aprinde nici verde si nici in modul portocaliu de incarcare. Ca diagnosticare primul lucru incercati un SMC RESET : 1. Scoateti bateria din laptop. 2. Apasati butonul de power . 3. Cu butonul de power apasat conectati mufa Magsafe ,ledul ar trebui sa se aprinda verde. 4. Dati drumul la butonul de power si incercati dupa 5 sec sa porniti laptopul. Daca laptopul porneste inseamna ca bateria acestuia trebuie inlocuita. Daca laptopul tot nu porneste apelati la un service laptop specializat pentru remedierea defectului de alimentare-incarcare. Un alt defect foarte des intalnit la acest model ,laptopul nu intra in OSX sau nu vede hardul . In 70% din cazuri trebuie inlocuita panglica HDD intr-un service laptop specializat . In celelalte cazuri HDD-ul este defect fizic . Daca notebook-ul intra in sistemul de operare dar se misca foarte greu atunci HDD-ul are BAD-uri logice sau fizice desi testul din OSX ” Hard Disk Utility ” spune ca este OK .

PROBLEME MACBOOK PRO 13,3 INCH A1342 – 2009

Probleme Macbook Pro 13,3 inch A1342 – 2009
Construit cu un chip strutocamila,Macbook Pro 13,3 inch A1342 – 2009, ce a preluat toate functiile tuturor celorlalte cipuri (nord,sud,video) ,MCP79MXT-B3 de la Nvidia, cu un consum relativ mare de curent si implicit disipatie de caldura excesiva, lipit strasnic pe placa de baza exact langa procesor (care si el la randul lui se incinge foarte tare desi e un intel) . Cu o racire si asa subdimensionata din cauza miniaturizarii (ca de altfel intalnita la toate notebook-urile ) au inceput sa apara tot felul de probleme din care cele mai des intalnite de noi in service au fost urmatoarele: 1. Laptopul nu porneste deloc nici dupa resetul fizic hardware. 2. Laptopul porneste dar nu afiseaza. 3. Porneste si scoate sunete specifice de memory error. 4.Nu mai intra in OSX sau ingheata fara motiv. 5. Apare cu imagine distorsionata (artefacte video ) 6.Nu mai vede wi-fi sau alte device-uri. In toate aceste cazuri interventia pe placa de baza, pentru a inlocui acest chip, intr-un service dotat corespunzator cu masini de lipit conforme standardelor RoHS , devine necesara. Ca metoda de prevenire a acestor defectiuni se recomanda curatare cat mai des (recomandat la 6 luni ) a sistemului de racire si inlocuirea pastei termoconductoare in service laptop.

PROBLEME MACBOOK AIR A1304 2008-2009

Probleme Macbook Air A1304 2008-2009
Pentru ca au fost suficient de multe intrari in service pentru acest model,Macbook Air A1304 2008-2009,cu acelasi defect noi il consideram ca fiind un defect relativ de serie ce trebuie mentionat. Modelul A1304 Macbook Air din 2009 cu placa de baza EMC 2334 necesita oarecare atentie daca speram la o folosinta mai indelungata. Initial laptopul se incinge excesiv ,procesorul ajungand si la 85-90 grade celsius fara ca Macbook Air-ul sa faca mare lucru.Se intampla din cauza unei raciri precare,de altfel miniaturizate la maxim pentru a incapea in acel unibody slim si a necuratarii interne la timp intr-un service specializat. In service ajung abia cand devin neutilizabile, cu 2 defecte majore. Mac-ul nu mai pleaca deloc si scoate semnale sonore sau nu mai recunoaste tastatura,touchpad-ul, USB-ul sau hardul . In ambele cazuri la noi in service laptop Macbook Air -ul poate fi resuscitat cu sanse de reusita de 90% inlocuind chipul constructiv MCP79U-B2 dar costurile de reparatie sunt destul de mari. De aceea ca precautie va recomandam, daca sunteti posesorul unui astfel de model , sa il trimiteti la curatat cel putin o data la 6 luni (sau mai des daca se lucreaza cu el in mediu de praf sau fum de tigara). La acest defect se adauga problemele cu balamalele . Daca balamalele laptopului au prins joc aveti grija cu deschiderea lui. Una din ele daca se rupe se sparge implicit si capacul alb ce acopera antenele de wireless .Si mai rau, se poate intrerupe cablul LVDS dintre placa de baza si display ce duce la defectarea unuia din ele. La noi gasiti rezolvare pentru aceasta problema. Avem pe stoc atat componenta din balama care se rupe cat si restul de componente ( capacul de la wireless,cablul LVDS , cablul de la microfon.
 

PROBLEME MACBOOK PRO 15.4 INCH SI 17.3 INCH A1226 A1260 A1229 A1261 2007-2008

Probleme MacBook Pro 15.4 inch si 17.3 inch A1226 A1260 A1229 A1261 2007-2008
La aceste modele,MacBook Pro 15.4 inch si 17.3 inch A1226 A1260 A1229 A1261 2007-2008,foarte intalnite la noi avem un defect clasic datorat atat chipului grafic cu care au fost inzestrate placile de baza, NVIDIA GeForce 8600M GT (G84-602-A2) respectiv ATI X1600, cat si a racirii subdimensionate a placii.In cazul in care laptopul porneste si nu afiseaza sau afiseaza distorsionat, porneste si emite 3 semnale sonore fara sa afiseze,daca sistemul de operare nu vrea sa booteze pana la capat sau laptopul porneste si se opreste imediat este cazul sa apelati la un service laptop postgarantie. La noi la “reparatii-laptopuri.ro “ aceste chipuri pot fi inlocuite facil, pentru ca dispunem de toata aparatura necesara conforma standardelor. Ca precautie va recomandam, daca sunteti posesorul unui astfel de model , sa il trimiteti la curatat cel putin o data la 6 luni (sau mai des daca se lucreaza cu el in mediu de praf sau fum de tigara).

Hai sa discutam mai multe despre problema ta. Ne gasesti de luni pana vineri, de la orele 9 la 18, la 0769.111.676 sau contact@reparatii-laptopuri.ro.